Dicotomia Flamenca. Exposició de Blanca Pia & Sheila Quero.

– Del 4 al 26 de novembre

Accés lliure i gratuït

Dicotomia flamenca és l’exposició que vestirà enguany la (IN)fusión!

És un projecte autogestionat de la Blanca Pia i la Sheila Quero i ens conviden a reflexionar sobre l’actualitat del flamenc a Barcelona i la seva evolució històrica, artística i cultural.

Com a tret de sortida al cicle, la inauguració serà 4 de novembre a les 20:00h i podreu visitar sempre que hi hagi programació de la #infu2016 i dins l’horari d’obertura del centre cívic Besòs (de dilluns a divendres de 8 a 21.30 i dissabtes de 10 a 14 h).

També us recomanem que no us perdeu “Reflexions sobre la dicotomia entre puresa i negoci en l’art flamenco”, una xerrada programada entorn a l’exposició el 24 de novembre a càrrec d’Anna Casado.

 

  • Dicotomia flamenca

El flamenc és un art en constant canvi, que des dels seus inicis ha anat adaptant-se a l’entorn de l’època, assimilant noves tendències i integrant diferents llenguatges artístics. La ciutat de Barcelona disposa de diferents espais on el flamenc es viu des de dins, com una forma d’art i de vida, que conviu, en molts casos, amb l’etiqueta de
producte enllaunat; “souvenir” amb falta d’ànima.

anna-casado-2dicotomia

Una barreja d’un sentiment molt sincer per part de les i els artistes que el transmeten i el seu propi desassossec davant la demanda turística i la infravaloració que aquesta genera. Tot i això, és en aquests espais on el flamenc viu el seu present a Barcelona, donant-li continuïtat.

Dualitat entre allò antic i el contemporani, l’ànima i el producte, ambient incert on els propis artistes es qüestionen la frontera del que sembla o del que realment és el flamenc.