‘Raíz flamenca, puro duende’, exposició de Mireia Massana

Imagenes obras_web_infusion_ok

– Del 3 al 25 de novembre

Accés lliure i gratuït

Raíz flamenca, puro duende és l’exposició que vestirà enguany la (IN)fusión!

És un projecte de Mireia Massana Salvador és una creadora visual i educadora artística que entre altres s’ha especialitzat en retrat i figura en l’Escola Massana de Barcelona.

Com a tret de sortida al cicle, la inauguració serà el 3 de novembre a les 20:00h i podreu visitar sempre que hi hagi programació de la #infu2017 i dins l’horari d’obertura del centre cívic Besòs (de dilluns a divendres de 9 a 21.00 i dissabtes de 10 a 14 h).

La inspiració de la qual Picasso ens parlava, apareix un dia passejant pels carrers del Raval i connectant amb la potència de les imatges trobades en el llibre “Flamenco a rajatabla (Albert Fortuny, 2005)”, que em va portar cap a allò que tenia la pulsió de contactar, un retrobament amb les arrels del sud, de fet les meves dues iaies eren murcianes, en honor a elles va dedicada aquesta mostra.

Sentir l’origen, la terra, aprofundir amb el moviment del ball plasmat en pintura, el repte de poder captar aquesta essència, la força i la passió pròpia del flamenc, a través del color i del gest pictòric. Arran de la visualització i de la connexió a través de les instantànies del llibre i de les poesies que les acompanyen he anat perfilant l’obra d’aquest projecte.

El projecte vol plasmar el testimoniatge narrat a través del sentir de la visualització de les imatges de les companyies més representatives i el registre visual dels detalls: les expressions, l’emoció i la narrativa lírica i poètica alhora que fa una aproximació a la creació local i les gents que formen part de la cultura gitana i catalana actual. Per acotar el contingut de l’obra simbòlicament es fa un homenatge a Federico García Lorca: És flamenc Lorca, o és lorquià el flamenc?

Quan es parla de flamenc és inevitable esmentar l’obra magistral d’aquest poeta i dramaturg, “Romancero gitano” publicada el 1928 i conformada per divuit romanços, com divuit quadres que compon el projecte pictòric de Arrel flamenca “puro duende”.

El repte de transmetre aquest duende a través del color i el gest pictòric.